Σύμβολα τατουάζ / Κύμα
top of page

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάρτηση

  • Εικόνα συγγραφέαMandira Antar

Σύμβολα τατουάζ / Κύμα

Έγινε ενημέρωση: 23 Οκτ 2022

Όταν αρθρώνουμε τη λέξη "κύμα" νομίζω πως συνδεόμαστε αυτόματα με το στοιχείο του νερού. Το κύμα γενικότερα ως έννοια σχετίζεται με μεταφορά ενέργειας κάθε μορφής.


Ετυμολογικά, προέρχεται από το αρχαίο ρήμα "κύω" που σημαίνει φουσκώνω... καθόλου τυχαία η "κύηση" προέρχεται από την ίδια ρίζα!

Στην τέχνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ιαπωνική τέχνη και το διάσημο "μεγάλο κύμα" ή πιο σωστά «Το Κύμα στα ανοιχτά της Καναγκάουα» του αγαπημένου μου Κατσουσίκα Χοκουσάι, σύμβολο, μεταξύ άλλων, της καταστροφής, της αλλαγής και της ευθραστότητάς μας μπροστά στο μεγαλείο της φύσης! Τόσο δυνατή είναι η ενέργεια του κύματος αυτού του έργου που σχεδόν δεν παρατηρείς πως το βουνό Φούτζι στο βάθος, φαντάζει σαν ένα μικρό κυματάκι ...

Το κύμα είναι αυτό που έρχεται και καθαρίζει το τοπίο, παρασύρει οτιδήποτε βρει στο δρόμο του... κατά μία έννοια είναι σύμβολο αναγκαίου καθαρισμού από οτιδήποτε δεν χρειαζόμαστε πλέον. Αφορά τη μετάβαση, την εμπιστοσύνη στη ροή και το άφημα.


Το νερό σχετίζεται με την αλλαγή και με το συναίσθημα. Συχνά η αναφορά στην θάλασσα ή στον ωκεανό (στην ποίηση, τη λογοτεχνία, την τέχνη, τη μυθολογία) συμβολίζει την ίδια τη ζωή, το απρόβλεπτο μα αναπόφευκτο κομμάτι της αλλαγής και συνέχειας στο ταξίδι. Για το λόγο αυτό, είναι και άμεσα σχετιζόμενο με το συναίσθημα του φόβου. Κάτι τόσο μεγάλο, φυσικό και ανεξέλεγκτο όπως η θάλασσα κρύβει το άγνωστο μα και κινδύνους, κρύβει το μεγαλείο της μαγείας και του θανάτου.


Ενεργειακά το νερό σχετίζεται με το 2ο τσάκρα, το χάρα. Η ύπαρξη νερού στη ζωή μας αφορά τις σχέσεις και τη σύνδεσή μας με τη γη, τη ρίζα μας. Οι ρίζες θρέφονται από το νερό και είναι απαραίτητο στοιχείο για τη στήριξη και την ανάπτυξή μας. Με έναν τρόπο είναι η τροφοδοσία μας.


Το νερό συμβολίζει επίσης την ευχαρίστηση, την περιπέτεια και την αναζωογόνηση. Είναι στοιχείο απαραίτητο για τη ζωή, και κανένα ανθρώπινο ή άλλο ον δεν μπορεί να επιβιώσει στη γη χωρίς την ύπαρξή του.


Συμβολισμός του κύματος


Το κύμα ως τατουάζ / τοποθέτηση


Σαν τατουάζ το συναντάμε συχνά με τη μορφή ενός κύματος που μπορεί να είναι απλό γραμμικό, old school σε γιαπωνέζικο στιλ ή ρεαλιστικό. Το μέγεθός του ποικίλει από μικρό όσο ένα κέρμα, σχέδιο μίας γραμμής, μέχρι και μέρος σύνθεσης ικανής να γεμίσει ολόκληρη πλάτη.


Πολλοί αποφασίζουν να κάνουν το κύμα σαν σύμβολο αγάπης για τη θάλασσα και την περιπέτεια που αυτή προσφέρει, ειδικότερα surfers ή λάτρεις άλλων θαλάσσιων σπορ.


Για κάποιους άλλους, η αγάπη για τη θάλασσα είναι το κίνητρο και η χαρά που προσφέρει η επαφή μας με αυτή, ακόμα και σαν απλοί παρατηρητές. Εκτός όμως από αυτούς τους υπέροχους λόγους, το κύμα, ανάλογα με την τοποθέτησή του έχει πολλά να προσφέρει στον άνθρωπο που το επιλέγει.



Το νερό φέρνει κίνηση και αφθονία, άφημα και εμπιστοσύνη. Τοποθέτηση στα πόδια προσφέρει ρυθμό στα βήματά μας, τροφοδοσία και εμπιστοσύνη. Μην ξεχνάμε πως το νερό τροφοδοτεί τις ρίζες μας και ενισχύει τη γείωση και την επαφή.


Υπέροχη τοποθέτηση είναι και στα χέρια, καθώς ενισχύεται η ροή της δημιουργικής μας ενέργειας. Οποιαδήποτε τοποθέτηση γύρω από τη μέση και κοιλιά, ενισχύει την γονιμότητα και τις σχέσεις μας με τους άλλους και με τον εαυτό μας. Στην πλάτη μπορεί να μας βοηθήσει στη διαχείριση και έκφραση των συναισθημάτων μας στις σχέσεις μας, καθώς και στην ικανότητά μας να λαμβάνουμε όσα μας προσφέρονται και δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε.


Ποτέ μην ξεχνάτε ότι κάθε τατουάζ και κάθε σύμβολο λαμβάνει τη σημασία του και από αυτόν που το φοράει στο σώμα του !

Ρίξτε μια ματιά στα σχέδιά μου (tattoo page ) και στείλτε μου ένα μήνυμα για ένα προσαρμοσμένο σχέδιο που μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί με αγάπη και ενθουσιασμό! Κάντε like στη σελίδα μου στο facebook για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
1/2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

bottom of page